דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


התשובה ההומאופתית לרטלין 

מאת    [ 23/10/2007 ]

מילים במאמר: 720   [ נצפה 3292 פעמים ]

מאת : שרית שיינבלום - הומאופתית קלאסית, בוגרת המכון הישראלי להומאופתיה.

הקדמה :

הקטע הבא מצוטט מהאתר נגד שימוש ברטלין:

"ריטלין מוגדר בחוק כסם מסוכן עם הגבלות על החזקה ומכירה שלו.

הריטלין, שהוא חומר שומני, מצטבר ברקמות השומן ובמוח למשך שנים, ורק חלקו יוצא מן הגוף.

הוא עלול לגרום לפיתוח תלות (רשום בעלון התרופה). ניתן לראות זאת כאשר הילד מבקש שיגדילו לו את המינון, או שהוא לא רוצה שיפסיקו לו את הכדור. ריטלין הוא סם מרץ. סמי מרץ שימשו טייסי קרב במלחמות העולם במשימות הפצצה ממושכות ללא אוכל וללא שינה כמעט. כאשר נותנים סם כזה לילדים שגופם קטן, נוצר בדם ריכוז גבוה מאד שלו, שגורם דווקא לריסון של הילד. ילד מרוסן כזה יכול להיראות עצוב וחסר חיים.

כאשר הריכוז בדם יורד בהדרגה, הריטלין מתחיל פתאום להמריץ את הילד. זה עלול לגרום לו להתנהגות פסיכוטית לא נשלטת, לעיתים עד כדי כעסים, אלימות, דיבור ללא הפסקה, חוסר יכולת לשלוט בעצמו וכו' (רשום בעלון התרופה).

ריטלין בשחרור ממושך, כגון 'קונצרטה', מאפשר ריכוז גבוה בדם למשך שעות רבות כדי שהילד יישאר מרוסן רוב שעות היום ולא יומרץ. כמובן שאז כמות הסם שהוא מקבל גדולה יותר, ולכן הסיכונים גדולים יותר. במקרה כזה הוא מתחיל להיות מומרץ רק בלילה (כי הריכוז בדם יורד) ואז איכות השינה שלו נפגמת מאד.

כאשר מפסיקים לתת ריטלין, אפילו ליום אחד, הסם יוצא מרקמות השומן אל הדם, ועלול לגרום להמרצה משמעותית של הילד. משום כך מורים רבים מזהים מיד כאשר הילד שכח לקחת ריטלין. הוא פשוט הופך לבלתי נשלט. ההורים נבהלים מהשינוי וכך הם משתכנעים שהילד באמת לקוי.

לריטלין פוטנציאל גבוה לשימוש לרעה ועלול לשמש נרקומנים כתחליף לסם שהם צורכים. הריטלין היום הוא סם ההסנפה מספר אחד במועדונים. לאחרונה נוספה אזהרה חדשה לעלון הריטלין שמדברת על מקרי מוות שדווחו במקרים שבהם היה מום לא ידוע בשריר הלב.

ריטלין הוא סם ממריץ. הוא יוצר רושם ש'הכל מצויין', וכך לעיתים קרובות משלה את כולם שלא צריך כל עזרה נוספת. כאשר מפסיקים אותו, נבהלים לגלות ששום דבר לא השתפר ולכן ממשיכים וממשיכים מבלי לפספס שום יום לימודים. במקרים רבים למשך שנים רבות.

אנשים שכבר משתמשים בריטלין נוטים להעדיף פתרונות כימיים מזיקים וכמו כל אדם שלקח סמים הם הופכים במהירות להיות 'סוכני מכירות' ו'ממליצים' של ריטלין.

למה המורים לוחצים? מסתבר שהרעיונות הפסיכיאטריים חדרו היטב גם למוסדות להכשרת מורים. מורים לחינוך מיוחד לומדים בקורס בפסיכיאטרייה שהפרעת קשב היא בעיה גופנית במוח. המורה, בתמימותו, לא חושד שהפסיכיאטר מתבסס על יחסי ציבור ולא על מחקרים מבוססים. הבלבול הזה, בתוספת האינטרס הכלכלי שיש לפסיכיאטרים ונוירולוגים, ששותפים במכוני אבחון, ושעושים הון מכל אבחון שהם מבצעים, כל אלה הצליחו לגרום להורים רבים להסכים לתת לילדיהם סמים פסיכיאטריים למרות שהם יודעים שזה לא הפתרון, ושזה עלול להזיק להם".

הפסיכיאטר לא יודע לטפל בסיבות לבעיה ,אלא רק משתיק אותה באמצעות תרופה/סם אז מה עושים?????

התשובה היא: טיפול הומאופתי

לא להיכנע ללחץ לטובת ילדכם. תחשבו מה יהיה בעוד שנים? הילד לא יוכל לתפקד ללא ריטלין, המינונים ילכו ויעלו ובנוסף יצטרך להתמודד עם תופעות הלוואי המצטברות! תופעות לוואי שלא הוזכרו הם: אובדן תיאבון, דיכאון, רעידות ,הזעה מוגברת, דופק מואץ, בעיות שינה ו"טיקים" (התכווצויות שרירים בלתי רצוניות). אבדן תאבון וחוסר שינה בילדים מהווים מכשול גדול להתפתחות תקינה של הגוף והמוח!

בעיית הקשב והריכוז מאופיינת אצל כל ילד באופן שונה. הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בעצבנות יתר או בכי או רגישות מוגזמת, באכזריות, ברצון מוגזם לתשומת לב, בהתקפי כעס, בשליטה, בחוסר בטחון ועוד. בפגישה עם ההומאופת חשוב להבהיר כיצד ומתי החלה הבעיה, כיצד היא מתבטאת אצל הילד, מהו אופיו, מאפייניו וקשייו היומיומיים, מה מצב בריאותו הכללית ועוד. ההומאופת בוחר בקפידה תרופה הומאופתית המתאימה למצב הנתון של הילד.

בעיית הקשב והריכוז היא ביטוי של חוסר איזון, תגובת יתר של מערכת העצבים. הטיפול ההומאופתי תפקידו להחזיר לאיזון וככזה מספק פתרון שורשי לבעיה. בעקבות הטיפול, ככל שיחלוף הזמן, יחול שיפור בכל תחומי החיים. אני רואה זאת יומיום בקליניקה. ילדים שלא יכלו לשבת בזמן האבחון יותר מעשר דקות, כיום יושבים שעה שלמה.

התרופות ההומאופתיות טבעיות, בטוחות ועדינות, נטולות כימיקלים ותופעות לוואי. משתמשים בהם בטיפול בחולים כרוניים, תינוקות ונשים בהריון.


יתרונותיה הבולטים של ההומאופתיה:

·אין תופעות לוואי

·אין פיתוח תלות

·ההומאופתיה מתייחסת לילד כאל שלם (הוליסטית) ולכן עם השיפור בבעית הקשב ניתן לשפר גם בעיות נלוות: מנטאליות (בעיות בלימודים, בקליטה), פיזיולוגיות (כגון: אלרגיה, אסתמה, כאבי ראש בטן ועוד) ונפשיות (פחדים, נפגע בקלות, עצב וכו').

·והכי חשוב, הילד לא צריך להתאמץ כדי להשתנות, אט אט חל בו השינוי ונשאר!

מומלץ לנסות טיפול הומאופתי לפני שמתחילים בריטלין. ניתן לטפל גם במידה והילד נוטל ריטלין. עם השיפור נוריד בהדרגה את השימוש בתרופה באישורו של הרופא המטפל.


המכון הישראלי להומאופתיה בהנהלת שמואל שלו.
03-5280160
mail@homeonet.net

הומאופתיה |
לימודי הומאופתיה | הומאופטיה |



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב